HitProfs Zoekmachinepositionering

zoekmachinepositionering - website optimalisatie - consultancy - aanmelden bij zoekmachines

 HitProfs - Bronnen - Websites

Menu Zoekmachinepositionering: websites Zelf doen?

Home

Websites

Boeken

Bronnen

Workshop

Over HitProfs

Sitemap

Veel informatie over zoekmachinepositionering is gratis op internet te vinden. De kunst is om het kaf van het koren te scheiden. HitProfs helpt u graag op weg. Er zitten ook verwijzingen bij naar websites waar u zelf beter kunt leren zoeken. Om te weten waar en hoe u moet scoren in de zoekmachines, is het tenslotte belangrijk eerst zelf te kunnen zoeken en vinden! De meeste websites en forums zijn in het Engels.

Webmasterworld  De 'SEO Universiteit' is zonder twijfel WebmasterWorld van Brett Tabke. Deze website bestaat uit tientallen forums waarin SEO-professionals en webmasters elkaar op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in de zoekmachine-industrie. Deze site is geheel toegespitst op zoekmachinepositionering. Een deel van de discussies alleen toegankelijk voor leden. WebmasterWorld kan door zijn enorme omvang en grote aantal deelnemers nogal overweldigend zijn. U bent dus gewaarschuwd!
URL: www.webmasterworld.com

Searchenginewatch  Een meer toegankelijke website met onafhankelijke informatie over zoekmachines en zoekmachinepositionering is SearchengineWatch. SearchengineWatch organiseert ook de Search Engine Strategies Conference & Expo, een lezingenserie die de hele wereld rondtrekt. De site wordt gerund door SEO-pionier en journalist Danny Sullivan, zelf een veelgevraagd spreker.
URL: www.searchenginewatch.com

Pandia Nog een onafhankelijke site met veel 'howto'-informatie is het Noorse Pandia, gerund door het echtpaar Per en Susanne Koch. Pandia is vooral bekend van de jaarlijkse 'Pandia Awards' en is misschien wel de beste allround site over zoekmachines en zoekmachinepositionering.
URL: www.pandia.com

Voelspriet Er zijn ook een paar uitstekende Nederlandstalige websites over zoeken en zoekmachines. We noemen Voelspriet en Zoekprof. Voelspriet is een uit de kluiten gewassen hobbysite over zoeken en zoekmachines van Henk van Ess. Er zijn regelmatig interviews te vinden met mensen achter de schermen. De site heeft onder andere een forum waarop vragen gesteld kunnen worden. Voelspriet heeft sinds kort ook een apart forum over vindbaarheid. Op Zoekprof staat achtergrondinformatie over zoeken, aangevuld met een paar leuke quizjes. Ook Zoekprof is een uit de hand gelopen hobbysite, van Volkskrant-journalist Theo Stielstra. De site wordt helaas nogal onregelmatig bijgehouden.
URL: www.voelspriet.nl
URL: www.zoekprof.nl

Waarom geeft HitProfs links naar andere websites over zoekmachinepositionering?' Die vraag is eenvoudig te beantwoorden. HitProfs begeleidt veel webmasters bij de ontwikkeling van een zoekmachine-vriendelijke website. Dan komt een goede basiskennis van positionerings-technieken goed van pas. HitProfs kent de fijne kneepjes van het vak en weet hoe snel de ontwikkelingen gaan. Alleen wie fulltime met zoekmachinepositionering bezig is kan de ontwikkelingen echt bijhouden. De meeste webmasters hebben daar helemaal geen tijd voor zijn vaak beter af als ze de zoekmachinepositionering uitbesteden aan een specialist. Maar wie zelf aan de slag wil kan dat natuurlijk doen.

Een prima site met Nederlandstalige informatie over zoekmachine spiders, de werking van zoekmachines en zelf optimaliseren is te vinden op Spiderglobe: www.spiderglobe.com.

Splinternieuw is de SEO-handleiding van SEOguru: www.seoguru.nl.