HitProfs Zoekmachineoptimalisatie

zoekmachineoptimalisatie - website promotie - zoekmachine consultancy - aanmelden bij zoekmachines

 HitProfs - Bronnen - Boeken: Zoekmachineoptimalisatie

Menu Zoekmachineoptimalisatie: boeken Zelf doen?

Home

Websites

Boeken

Bronnen

Workshop

Over HitProfs

Sitemap

Er zijn heel wat boeken verschenen over zoeken en zoekmachines, maar slechts weinig daarvan gaan over zoekmachineoptimalisatie. Binnenkort vindt u op deze pagina recensies van de belangrijkste boeken over zoekmachineoptimalisatie en zelf beter leren zoeken. De meeste zijn te bestellen via Bol.com

We noemen vast enkele titels:

Zoekmachine-optimalisatie

Door Frédéric De Schryver, Uitgeverij De Boeck, Antwerpen. 136 pagina's, 2003. Het eerste en tot dusver enige Nederlandstalige boek over zoekmachineoptimalisatie. Aan de orde komen o.a.: Hoe belangrijk zijn zoekmachines? Voorbereiding, titels, brugpagina's (beter bekend als doorway pages) en sitemaps. Wat is spam? Wat zijn frames, en wat heeft dat voor gevolgen voor de optimalisatie? Wat is het probleem met image maps, splashpagina's, drop down menu's en dynamische pagina's? En hoe los die problemen op? Ook cloaking en link populariteit komen aan de orde, evenals PPC. "Zoekmachine-optimalisatie" gaat uitgebreid in op het gebruik van Webposition Gold. Webposition Gold (WPG) is het enige complete zoekmachineoptimalisatie programma. Helaas maakt WPG gebruik van doorway pages en hebben diverse zoekmachines, waaronder Google, het programma in de ban gedaan.

Meer bezoekers voor uw website

Door William R. Stanek, uitgeverij A.W. Bruna. 228 pagina's, oktober 2001. Een uitstekend Nederlandstalig boek over het promoten van uw website met veel aandacht voor zoekmachineoptimalisatie en aanmelden bij webgidsen.

Schrijven voor het beeldscherm

Door Willem Hendrikx. Uitgeverij SDU. 191 pagina's, december 2000 (2e druk).

Search Engine Positioning

Door Fredrick Marckini, CEO en founder van iProspect en gerespecteerd pionier in zoekmachineoptimalisatie. Uitgeverij WordWare, ruim 550 pagina's met CD-ROM. 2001.

Google Hacks

100 Industrial-Strength Tips & Tools. Door Tara Calishain en Rael Dornfest, met medewerking van o.a. Brett Tabke. Uitgeverij O'Reilly. 330 pagina's, februari 2003. Google Hacks is niet alleen interessant voor onderzoekers, maar ook vooral ook voor programmeurs die Google's API willen gebruiken en last but not least voor webmasters. Dit boek haalde de Top 10 van de New York Times. Lees meer over Google Hacks.

Zoeken en vinden op het internet

Door Michiel de Rond. Uitgeverij van Duuren. 192 pagina's, 2003.

'Waarom geeft HitProfs links naar boeken over zoekmachineoptimalisatie?' Die vraag is eenvoudig te beantwoorden. HitProfs begeleidt veel webmasters bij de ontwikkeling van een zoekmachine-vriendelijke website. Dan komt een goede basiskennis van optimalisatie-technieken goed van pas. HitProfs kent de fijne kneepjes van het vak en weet hoe snel de ontwikkelingen gaan. Alleen wie fulltime met zoekmachineoptimalisatie bezig is kan het echt bijhouden. De meeste webmasters hebben daar helemaal geen tijd voor zijn vaak beter af als ze het werk uitbesteden. Maar wie zelf aan de slag wil kan dat natuurlijk doen.