HitProfs Zoekmachine Positionering

HitProfs SEO - Join Kiva - Gift Card Instructies


Menu HitProfs Kiva Gift Card Contact

Home

Diensten

AdWords

Zoekmachines

Klanten

Bronnen

Nieuws

Over HitProfs

Sitemap

In English


Wat doet Kiva?

Kiva is een Amerikaanse organisatie die het mogelijk maakt om online kleine bedragen uit te lenen aan ondernemers, vooral in arme(re) landen. Kiva werkt met lokale partners (MFI's) die deze microkredieten faciliteren. Hoe het precies werkt staat op de Kiva website. De meeste leningen hebben een looptijd tussen de 6 en 14 maanden, maar er zijn ook langere en soms zelfs kortere. Kiva bestaat nu 5 jaar en heeft een uitstekend track record. Bijna 99% van de leningen werd ook weer terugbetaald.

Hoe gebruik je de HitProfs Kiva Gift Card?

In 4 eenvoudige stappen heb je je $25 uitgeleend en ben je lid van het HitProfs Kiva team:

Stap 1: Registreer je bij Kiva:Registreren
Opgeven van een referrer is optioneel: kiva-hp@hitprofs.nl
Stap 2: Meld je aan bij Team HitProfs: Join Team HitProfs (optioneel)
Als je je hier aanmeldt, komt je eerste lening automatisch in het HitProfs team. Later kan je lid worden van andere teams.
Stap 3: Zoek een lening uit: Loan
Er zijn veel sorteer- en selectiemogelijkheden. Elke lening heeft een eigen informatiepagina. Kies een lening die bij je past en klik op 'LEND NOW'.
Stap 4: Bekijk je lening en reken af: Bekijk Basket
Kiva vraagt standaard om een bijdrage van 15%. Dat is optioneel, met 'Edit' kan je dit bedrag verhogen of verlagen/weghalen. Op de volgende pagina 'Review & Pay' kan je betalen met je Kiva Gift Card. Het nummer van de kaart staan op de bon die je gekregen hebt. Nummer kwijt? Bel of mail HitProfs.
Misschien wil je wel meer leningen afsluiten, of een hoger bedrag uitlenen, of een bedrag aan Kiva doneren. Dat kan, dan betaal je het verschil bij met je Paypal account of een creditcard.

Geld uitgeleend, kaart ingewisseld, en dan?

Op de Kiva website staat haarfijn beschreven hoe de lening precies wordt afgehandeld, maar wat je natuurlijk wilt weten is: hoe komt dat geld weer bij jou terug?

Zodra de ondernemer die je hebt uitgezocht een deel van de lening heeft terugbetaald, stort Kiva dat bedrag terug in jouw Kiva account. Hoe lang dat duurt hangt af van de lening die je hebt uitgekozen. De meeste terugbetalingen komen binnen op de 15e van de maand. Je kunt zelf instellen of je hiervan bericht wilt ontvangen, en hoe vaak. Als het volledige bedrag is terugbetaald heb je dus $25 in je account staan. Dit bedrag kan je opnieuw uitlenen, aan Kiva doneren of opnemen. Om het geld op te nemen heb je een Paypal account nodig. Eventuele opnamekosten komen voor je eigen rekening. Kiva werkt met Paypal omdat Paypal alle transacties voor Kiva gratis afhandelt.

En verder...

Is $25 niet een beetje weinig? Ja en nee. In veel landen waar Kiva actief is, is $25 een weekloon. Er zijn al leningen vanaf $125. Met 5 personen heb je zo'n lening dus al helemaal volgestort! In sommige landen is het gebruikelijk dat ondernemers zich aansluiten bij een groep (village bank) en samen een bedrag lenen. Het maximumbedrag dat een ondernemer of groep via Kiva kan lenen is $10.000. Het gemiddelde leenbedrag ligt rond de $2000-$2500. Door te werken met porties van $25 is meedoen voor iedereen weggelegd. Wie wil, kan natuurlijk een veel groter bedrag uitlenen. Verdeel dat over zoveel mogelijk verschillende leningen, of financier juist een grotere lening in één keer. Het kan allemaal, naar eigen inzicht.

Eind december is altijd een drukke tijd bij Kiva: er komen veel nieuwe leden binnen, terwijl de 'partners' in veel landen dicht zijn en geen nieuwe leningen aanbieden. Het kan dus een enkele keer voorkomen dat er even geen leningen open staan. Kijk dan een paar dagen later nog een keer. Op de eerste van de maand komen er gewoonlijk minimaal 1000 nieuwe leningen bij om uit te kiezen. Een lening staat maximaal 30 dagen open, maar de meeste zijn na enkele dagen al 'vol'. Er komen elke dag nieuwe bij.

Heb je nog meer vragen? Stel ze gerust. Of kijk op de Kiva website, die staat boordevol informatie. Kiva Help

De kleine lettertjes

Je ontvangt geen rente op je Kiva lening.

Alle transacties zijn in USD (Amerikaanse dollars). Als je geld bijstort heb je dus te maken met valutarisico. Je kan daarmee geld verliezen of winst maken.

Er is geen enkele garantie dat Kiva, de partners van Kiva, de betrokken ondernemers of hun medewerkers het geld zullen terugbetalen. In het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst.

HitProfs kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden m.b.t. deelname aan Kiva. Deelname is geheel voor eigen rekening en risico van de gebruiker van de Gift Card. HitProfs heeft de Gift Cards bij Kiva gekocht en ter beschikking gesteld aan relaties. HitProfs is verder niet gelieerd aan Kiva (anders dan als deelnemer).

 

Met HitProfs Zoekmachine Positionering staat u er niet alléén voor! 

HitProfs
Abrikozenstraat 168
2564 VX  Den Haag
070-3685561
info@hitprofs.nl

Join Kiva:
HitProfs Kiva Gift Card